Roosendaal

Roosendaal gaat de BuurTent inzetten tegen inbraken

De BuurTent blijkt een succesvol middel te zijn om inbraken te voorkomen en de sociale controle in een wijk te vergroten © Gemeente Roosendaal/Facebook

Redactie Redactie

De gemeente Roosendaal gaat de zogenaamde BuurTent inzetten. In Tilburg is dit een succesvol middel gebleken om inbraken te voorkomen en om de sociale controle in een wijk te vergroten. Dat gebeurt in samenwerking met de politie, WijZijn Traverse en de buurtpreventie.

 

 

 

In een straat waar net een woningbraak is geweest wordt de BuurTent opgezet. De impact van de inbraak is dan nog groot. Buurtbewoners willen dit graag met elkaar bespreken en zijn eerder geneigd om preventieve maatregelen te nemen. Omwonenden krijgen vlakbij de BuurTent informatie en uitleg. Ook de politie is van de partij om informatie te geven en om te vragen of er wellicht nog getuigen zijn. De werkwijze versterkt de sociale controle in de straat.

Samenwerking

Burgemeester Jacques Niederer is enthousiast over het project: “Kort na een woninginbraak komt een team van vrijwilligers de straat in om de tent op te zetten. Buren kunnen vervolgens met elkaar in gesprek over de nasleep en eventuele maatregelen na een inbraak. Een mooie samenwerking tussen buren, politie, buurtpreventieteams en de gemeente.” Op zaterdag 15 september staat er een BuurTent met informatie rondom winkelcentrum Lindenburg in de wijk Langdonk en op zondag 23 september staat dezelfde tent op het Roosendaals Treffen. Dit wordt gedaan om alle buurten kennis te laten maken met de BuurTent.