Roosendaal

Roosendaal gebruikt Mariadal tijdelijk als gemeentehuis

Het oude klooster aan de Vincentiusstraat wordt tijdelijk gebruikt als gemeentehuis

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het ambtelijk apparaat van de gemeente Roosendaal wordt tijdelijk gehuisvest in klooster Mariadal. De gemeente koopt het klooster van provincie Noord-Brabant. Zodra de renovatie van het huidige gemeentehuis in 2021 klaar is, neemt projectontwikkelaar BVR het klooster over.

De provincie heeft in 2017 het klooster verkocht aan de BVR Groep uit Roosendaal. Zij gaan het Mariadal herontwikkelen. In het klooster wordt een mix van wonen en zorg gerealiseerd. In de kapel worden culturele en maatschappelijke functies gecombineerd met horeca. In de binnentuin komt een proeftuin voor innovaties op gebied van energietransitie en duurzaamheid.

Bestemmingsplan

Voordat het pand kan worden overgedragen aan BVR moet eerst de bestemmingsplanprocedure zijn afgerond. Tijdens deze procedure kan de gemeente het klooster gebruiken als tijdelijke gemeentekantoor. De provincie draagt het eigendom over aan de gemeente en stapt daarmee uit de herontwikkeling van het complex.

HUIS van Roosendaal

In december 2018 heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor het HUIS van Roosendaal. Hiermee wordt het huidige stadskantoor op een duurzame en verantwoorde manier omgevormd tot een open en gastvrij HUIS van de stad en de dorpen. Wethouder Cees Lok:  “De kogel is door de kerk! Met de koop van het klooster kunnen we nog dit jaar verhuizen en kan de renovatie van het stadskantoor volgens planning doorgaan.”

Lees ook: Gemeente maakt geld vrij voor renovatie Stadskantoor