Roosendaal

Bovendonk 111 wordt Cultuurhuis van Roosendaal

In het pand aan de Bovendonk zat vroeger een dependance van het Da Vinci College © Archief ZuidWest TV

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Stichting Cultuurhuis Bovendonk heeft maandagmiddag de sleutel in ontvangst mogen nemen van het pand aan de Bovendonk 111. Wethouder Toine Theunis overhandigde de sleutel aan Peter van ’t Hof van het Cultuurhuis.

De sleuteloverdracht vond op bescheiden wijze plaats, omdat nog niet alle gebruikers hun intrek hebben genomen in het pand. Sommigen konden met wat essentiële spullen direct aan de slag, voor anderen was een ingrijpende verhuizing en verbouwing nodig.

Gebruikers

Inmiddels zijn het Beeldcollectief, ERSA, de Heemkundekring, Kids en Coach, Stichting Leergeld en het Taalhuis uit hun voormalige ruimten in Mariadal verhuisd naar de Bovendonk. In de komende maanden volgen meer gebruikers, waaronder ook nieuwe culturele partijen die zich aangetrokken voelen door het concept, zoals de stichting Cultuur verbindt Roosendaal, stichting Paul en het Popkoor Skoor.

Ruimte over

Er is nog ruimte voor nieuwe partners in het gebouw. Voorwaarde is wel dat gebruikers deelnemen aan het Cultuurhuis. Ook moeten zij bijdragen aan het cultureel veld in Roosendaal en een meerwaarde zijn voor de bestaande huurders in het gebouw. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Stichting Cultuurhuis Roosendaal door een e-mail te sturen naar [email protected]. In het voorjaar van 2020 volgt waarschijnlijk een officiële opening.