Roosendaal

Roosendaal geeft gratis regenboogvlaggen voor Coming Out Day

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal heeft 50 regenboogvlaggen klaarliggen voor Coming Out Day. Verenigingen, stichtingen en organisaties mogen zo’n vlag gratis komen halen.

Op vrijdag 11 oktober is het nationale Coming Out Day. Een coming out is het moment waarop iemand laat weten dat hij of zij niet heteroseksueel of genderspecifiek is, maar LHBTi. LHBTi staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse personen.

De gemeente Roosendaal hijst op Coming Out Day de regenboogvlag, het symbool voor de LHBTi-gemeenschap, om solidair met het te zijn. Wethouder Klaar Koenraad hijst de regenboogvlag op 11 oktober om 8.30 uur bij het Oude Raadhuis op de Markt in Roosendaal.

Plek voor iedereen

Koenraad vindt het hijsen van de regenboogvlag belangrijk. “Er is in Roosendaal plek voor iedereen, ongeacht je afkomst en van wie je houdt. We willen een stad zijn waar mensen dicht bij elkaar staan en naar elkaar omzien.”

Verenigingen, stichtingen en organisaties die ook een regenboogvlag willen hijsen op Coming Out Day, kunnen er gratis eentje aanvragen bij de gemeente Roosendaal. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected]. De gemeente heeft 50 vlaggen om uit te delen, dus op is op.