Roosendaal

Roosendaal geniet van feest op vernieuwde Nieuwe Markt

Redactie Redactie

De Nieuwe Markt in Roosendaal is dit weekend feestelijk in gebruik genomen na een metamorfose die meer dan een jaar in beslag nam.

 

Wethouder Cees Lok verrichtte zondag de heropening door een metershoge champagnefles te ontkurken. Het plein is voorzien van nieuwe bestrating, groeneilanden met bomen en struiken en een verlichting die van kleur kan veranderen. Ook de toegang tot de parkeergarages is aangepakt.

Het plein is door de metamorfose extra geschikt voor het houden van evenementen. Dat bleek zaterdag al tijdens de eerste editie van Roosendaal Swingt. Het publiek werd letterlijk opgetrommeld met slagwerkers Olaf Fase en Johan Boere die een eerbetoon brachten aan de Trommelaere van Roosendaal. Maar ook werd geswingd met de Telekids Kindershow, Toe Maar en Capital S. De organisatie van Roosendaal Swingt hoopt dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt. Zondag ging het openingsfeest verder met “Roosendaal Zingt” waarbij de bezoekers vrolijk meezongen op hun vernieuwde Nieuwe Markt. 

Wethouder Lok verricht de heropening (foto: Christian Traets).