Roosendaal

Roosendaal gestart met sloop van het oude Stadskantoor

Foto: Gemeente Roosendaal

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Dinsdagmorgen is begonnen aan het slopen van het oude Roosendaalse Stadskantoor. Vanzelfsprekend, zo benadrukt de gemeente, op duurzame wijze en met inachtneming van alle coronamaatregelen.

De start ging gepaard met de onthulling van een bouwbord en het demonteren van een kozijn door wethouder Cees Lok en gemeentesecretaris Elmar Franken, onder toeziend oog van de sloopaannemer. Het betreffende kozijn wordt hergebruikt, net als alle andere exemplaren. Er worden tafelbladen of vloerdelen van gemaakt voor het nieuwe HUIS van Roosendaal.

Vleermuizen

Er wordt vooralsnog alleen aan de binnenzijde van het kantoor gesloopt, om de mogelijk aanwezige vleermuizen niet te verstoren. Volgens gemeentesecretaris Elmar Franken wordt de aanwezigheid hiervan in het pand nog onderzocht en er zijn al maatregelen getroffen om ze een alternatief onderdak te bieden. In de directe omgeving hangen onder meer 26 nestkasten om ze te lokken. De verwachting is dat in september de sloop van de buitenkant begint.

Verantwoord te werk

Wethouder Cees Lok over de eerste aanvang: “De start van de sloop is een belangrijke stap in het traject naar een nieuw HUIS van Roosendaal. Tot nog toe maakten we vooral plannen en plaatjes. Nu zijn we eindelijk ook fysiek begonnen met de verbouwing. De handen gaan nu echt uit de mouwen. Actie. Daar houden we van in Roosendaal.” Er wordt tijdens de werkzaamheden streng toegezien op het hanteren van de geldende regels naar aanleiding van de coronabestrijding. Volgens de gemeente heeft dit geen directe gevolgen voor de werkzaamheden.

Circulair werken is eveneens een belangrijk aandachtspunt. Hergebruik van materialen geldt als uitgangspunt om te komen van Stadskantoor tot HUIS van Roosendaal. “Zo bouwen we behalve aan een uitnodigend en transparant, ook aan een duurzaam HUIS van Roosendaal”, aldus Lok.