Geen regio geselecteerd

Roosendaal investeert in leefbaar centrum

Foto: Pixabay.com

Redactie Redactie

Bewoners, winkelend publiek en terrasbezoekers zijn dé hoofdgebruikers van de Roosendaalse binnenstad. Om deze groep een fijne ervaring te geven gaat de gemeente zich in zetten want gemotoriseerd verkeer gooit toch soms nog roet in het eten. Het college van burgemeester en wethouders heeft beslist een aantal maatregelen genomen om onnodig verkeer te weren.

Auto’s, vrachtwagens, brom- en snorfietsen zullen moeten gaan wennen aan de nieuwe maatregelen. De motorfietsen zullen met behulp van camera’s en kentekenherkenning gescand worden. Het gaat hierbij om de motorfietsen die niks in de binnenstad te zoeken hebben. Zonder ontheffing de stad binnenrijden betekent in dit geval een bekeuring.

Auto’s en vrachtverkeer krijgen hebben te maken met verzinkbare palen die toegang geven tot het centrum. Na vertoon van een toegangspasje krijgt de automobilist toegang. Dit is bedoeld voor bewoners, ondernemers en leveranciers. Op korte termijn wordt iedere toegangspas gekoppeld aan een kenteken. 

De gemeente verwacht dat de maatregelen medio 2018 gerealiseerd zijn. Zodra deze definitief zijn worden de bewoners en ondernemers daar persoonlijk over geïnformeerd.