Roosendaal

Roosendaal komt met nieuw project voor gelijke kansen op scholen

Basisschool De Klaverweide (foto: © Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

KPO Roosendaal is in samenwerking met CultuurCompaan, Sportservice Noord-Brabant en WijZijn Roosendaal een project gestart in de gemeente Roosendaal. Door middel van sport en cultuur willen zij zorgen voor gelijke kansen onder leerlingen van basisscholen.

Door: Kimberley Mies

CultuurCompaan, Sportservice Noord-Brabant en WijZijn Roosendaal hebben 2 jaar de tijd om onderzoek te doen en passende activiteiten te bedenken. Het project gaat van start in de wijk Kortendijk bij 3 KPO-basisscholen: Cortendijck, Klaverweide en Saffier. Het is de bedoeling dat het project na jaar 1 wordt uitgebreid naar een andere wijk in de gemeente Roosendaal.

Trotse gemeente

Het geld voor het project is afkomstig van het programma Gelijke Kansen Alliantie (GKA) van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW). Zij stellen geld beschikbaar voor projecten die zich bezighouden met gelijke kansen binnen het onderwijs. Volgens CultuurCompaan is de regiocoördinator van het ministerie erg enthousiast over de manier waarop Roosendaal sport en cultuur gebruikt om kinderen gelijke kansen te geven zich te ontwikkelen. Ook de gemeente Roosendaal is trots dat dit project mag worden uitgevoerd met ondersteuning van de landelijke overheid.  

Steeds sport of cultuur bij de activiteiten

CultuurCompaan zal samen met Sportservice Noord-Brabant het traject begeleiden. Ze willen bij al hun activiteiten in dit project een vorm van sport of cultuur gebruiken. WijZijn Roosendaal gaat hen daarbij ondersteunen op sociaal-maatschappelijk vlak.