Roosendaal

Roosendaal komt met nieuwe terrassennota: minder regels

Terrassen op de (Oude) Markt in Roosendaal

Terrassen op de (Oude) Markt in Roosendaal

Redactie Redactie

Roosendaal heeft aantrekkelijkheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan en daarom heeft de gemeente een nieuwe terrassennota. In die nota worden minder regels gesteld. Dit zal volgens de gemeente leiden tot meer vrijheid voor ondernemerschap.

De vorige terrassennota uit 2011 was een enorm rapport met veel regels. Volgens de gemeente is deze niet meer actueel en niet meer van deze tijd. Volgens wethouder Cees Lok passen gedetailleerde regels niet bij het aantrekkelijker maken van de stad en de dorpen. Het is daarom tijd voor een nieuw gemeentelijk terrassenbeleid.

Gezellige terrassen

In samenwerking met de horeca en de hulpdiensten is de nieuwe terrassennota samengesteld. Corné Oosterbos, voorzitter Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Roosendaal is erg tevreden met de nieuwe nota. “We zijn blij met de goede samenwerking met de gemeente. Vanaf het begin zijn we intensief betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe terrassennota. Deze nota is een goede basis om met elkaar te blijven samenwerken, zodat we bezoekers een divers aanbod aan gezellige terrassen kunnen bieden” zegt hij.

Gezichtsbepalend

Terrassen bevinden zich in de openbare ruimte en moeten veilig, aantrekkelijk en van goede kwaliteit zijn. De nieuwe terrassennota bevat afspraken om te zorgen dat plaatsing en inrichting van de terrassen op een verantwoorde wijze gebeurt. Voor terraslocaties die gezichtsbepalend zijn, zoals de Markt in Roosendaal, zijn aparte voorschriften opgenomen. Na carnaval 2019 zal de nieuwe nota in werking treden. Terrassen die nog niet voldoen, kunnen nog een jaar lang worden aangepast. Eind 2021 zal het beleid geëvalueerd worden.