Roosendaal

Roosendaal krijgt dit jaar nog twee Tiny Forests

Foto: Gemeente Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Gemeente Roosendaal en IVN Natuureducatie hebben dinsdag een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van Tiny Forests. De gemeente wil dit jaar nog twee van deze zogenaamde minibossen aanleggen. 

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit minibos zorgt niet alleen voor een gezondere leefomgeving, maar moet ook buurtbewoners dichter bij elkaar brengen. IVN Natuureducatie wil de komende jaren 28 Tiny Forests aanplanten in de provincie Noord-Brabant. In Roosendaal moeten er dit jaar twee Tiny Forests komen.

Eerste initiatief

Basisschool De Kameleon gaat samen met bewonersplatform Westrand kijken of bij hen in de buurt een Tiny Forest gerealiseerd kan worden. Wethouder Inge Raaijmakers is blij met het initiatief. “Wat fijn dat de leerlingen van De Kameleon samen met het bewonersplatform dit minibos gaan onderhouden. Zo leert de jeugd nu al dat alles wat leeft in de natuur belangrijk is en aandacht nodig heeft.” Naast De Kameleon gaat ook basisschool De Kroevendonk aan de slag met een Tiny Forest op een braak liggend terrein tegenover de school in de wijk Langdonk.

Bij voldoende animo komen er in 2020/2021 mogelijk nog twee Tiny Forests bij in de gemeente Roosendaal.