Roosendaal

Roosendaal krijgt een vaste plek voor foodtrucks

Foodtruck

Foodtruck. Foto: Pixabay

Kitty Joachems Kitty Joachems

Nog deze zomer komt er een vaste plek voor foodtrucks. Dat heeft de gemeenteraad begin juni besloten. Waar de foodcourt moet komen in Roosendaal is nog niet duidelijk. Wel is afgesproken dat de standplaatsvergunning vooralsnog alleen geldt in de weekenddagen van de zomermaanden.

Het voorstel kwam van Gert-Jan van Oostersbosch, raadslid voor de Roosendaalse Lijst. In een motie stelt hij voor om te starten met een foodcourt voor foodtrucks. Zijn motie werd mede-ondertekend door Christian Villée (GroenLinks) en Corrie van Leerzem (Forum voor Democratie). Een grote meerderheid van de raad stemde vóór de motie waarna deze werd aangenomen. Wethouder Sanneke Vermeulen is enthousiast. “Ik vind het idee erg verfrissend”, zei ze tijdens de raadsvergadering. “Ik denk ook echt dat het een mooie aanvulling is voor onze gemeente en een unieke beleving om Roosendaal levendiger en aantrekkelijker te maken.”

Vaste plek niet in het Vrouwenhof

Het ironische is dat Van Oosterbosch in zijn eerste versie van de motie uitging van een permanente standplaats in het Vrouwenhof. Maar vast staat dat daar geen foodcourt komt. “Ik heb anderhalf uur koffie moeten drinken met de wethouder”, grapt Van Oosterbosch. “Maar het lukte me niet om het Vrouwenhof erdoorheen te krijgen. Omdat ik de jongeren in Roosendaal en ook de foodtruck ondernemers de mogelijkheid gun om van deze nieuwe manier van uitgaan gebruik te kunnen maken heb ik water bij de wijn gedaan”, legt hij uit. Zodoende ligt er, met deze aangenomen motie, een opdracht aan het college om te onderzoeken welke locatie hiervoor geschikt is.

In de raadsvergadering worden locaties genoemd als Spoor C, het Emile van Loonpark en het Godwaldtpark. Van Oosterbosch sprak de hoop uit dat, als het een succesverhaal blijkt, “we ooit nog kunnen verhuizen naar het Vrouwenhof.” Maar Vermeulen benadrukte nog maar eens dat ze die kans uiterst klein acht. Ze kijkt wel graag samen met Van Oosterbosch welke locatie wel geschikt is.

Weekenddagen en zomermaanden

De motie geeft opdracht tot het afgeven van een blijvende standplaatsvergunning die alleen in de weekenddagen van de zomermaanden geldt. Op die manier blijft het ook voor de omwonenden aanvaardbaar. De vergunningen gaan gepaard met voorschriften zodat er duidelijke regels zijn voor het gebruik van het foodcourt door foodtrucks. Na drie maanden volgt een evaluatie. Als het aan Van Oosterbosch ligt worden dan ook eventuele wensen van foodtruckeigenaren en omwonenden meegenomen. “Laat het vooral een groeiend plan en een groeiend idee zijn”, aldus Van Oosterbosch.