Roosendaal

Roosendaal krijgt flexibel busvervoer in avonduren

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Roosendaal begint maandag een proef van twee jaar met een nieuwe manier van openbaar vervoer in de avonduren: Bravoflex. Bravoflex gaat rijden vanaf station Roosendaal met de buslijnen 832 en 833.

 

Reizigers kunnen bij het station instappen zonder te reserveren en geven hun bestemming door. De buschauffeur bepaalt dan de meest gunstige route en slaat haltes over waar niemand wil uitstappen. Mensen die halverwege de route willen instappen, moeten wel vooraf reserveren. De buschauffeur zorgt er dan voor dat de route ook langs hun haltes loopt.

Tot middernacht

In de avonduren rijden er geen gewone lijnbussen meer. Bravoflex biedt reizigers een mogelijkheid toch ook tussen half tien ‘s avonds en middernacht met het openbaar vervoer te reizen. De proef is een project van vervoersbedrijf Arriva en de provincie Noord-Brabant. Zij onderzoeken op welke manieren het openbaar vervoer het beste geregeld kan worden. En of dit soort nieuwe, flexibele manieren van reizen in heel Noord-Brabant zou kunnen werken.

De wijken van Bravoflex

De proef met Bravoflex is alleen binnen Roosendaal. Lijn 832 gaat rijden van station Roosendaal naar de wijken Tolberg en Weihoek. Lijn 833 is voor de wijken Kroeven, Langdonk en Kortendijk. Bravoflex gebruikt dezelfde haltes als de stadsbussen van lijn 1, 2 en 3, maar slaat dus overbodige haltes over. Er zijn vaste vertrektijden die aansluiten op de aankomsttijden van de treinen.

Bravoflex rijdt met kleine bussen elke avond van 21.40 uur tot 00.10 uur. Reserveringen kun je tot minimaal 30 minuten voor vertrek van de bus nog doorbellen of online regelen. Betalen gebeurt online met iDeal, of bij de chauffeur met pinpas of OV-chipkaart. Een rit kost € 1,50 en de bussen zijn toegankelijk voor rolstoelen.

Voor meer informatie over Bravoflex en voor het reserveren van ritten, kun je terecht op de website van Bravoflex.