Roosendaal

Roosendaal verliest laatste boekhandel: Het Verboden Rijk stopt

voorkant boekhandel het verboden rijk roosendaal

Afbeelding via: Roosendaal City Marketing

Raymon Mens Raymon Mens

Boekhandel Het Verboden Rijk in de Passage stopt na bijna dertig jaar. Daardoor verliest Roosendaal zijn laatste boekhandel. Hoewel corona invloed heeft gehad op het resultaat van de winkel in de Passage, zat de klad er volgens eigenaar Ruud Verstraten al langer in.

Volgens Verstraten is het niet langer verstandig om de boekhandel open te houden. De eigenaar noemt in een gesprek met BN De Stem diverse oorzaken, waaronder de opkomst van het internet. Ook heeft Roosendaal volgens de boekhandelaar niet langer de functie van regionale koopstad. Het is als laatste onmogelijk om de aantrekkelijkheid van de winkel in de Passage te vergroten, dus gaat de deur dicht.

Lang geen winst gemaakt

Het Verboden Rijk maakte al lang geen winst, vertelt de eigenaar. Hij vond dat echter niet zo’n probleem, want zijn bedrijf in de reisbranche liep goed en bedrijfsleidster Patrice van der Veen stond nog altijd vol passie in de zaak. Nu het zelfs niet meer lukt om break-even te draaien, is doorgaan niet langer verantwoord.

Verstraten heeft weinig goeds te zeggen over Roosendaal als winkelstad. Vooral de aanleg van de parkeergarage onder de Nieuwe Markt is naar zijn mening funest geweest voor de binnenstad en het winkelgebied in het algemeen. “Daardoor gleed de Passage af van een A-locatie naar C2 of zo. Van alle passanten, waar je het als winkel veel van moet hebben, is nog maar twintig procent over. De klanten komen gewoon niet meer”, concludeert hij in de lokale krant.

het verboden rijk roosendaal interieur
Het interieur van de boekhandel in de Passage. (Afbeelding via: Facebookpagina Het Verboden Rijk)

Uitverkoop bij Het Verboden Rijk

Vanaf 3 maart tot medio april start een uitverkoop bij Het Verboden Rijk. Na het maken van een online reservering, kunnen klanten dan terecht om met 20 procent korting te komen shoppen. De kortingen lopen overigens steeds verder op en klanten zijn niet gebonden aan een tijd van tien minuten in de winkel. Rondsnuffelen kan dus. Eind april gaat de deur definitief dicht en moet Roosendaal het zonder boekhandel doen.