Roosendaal

Roosendaal loopt uit voor vierde Quikrun

Redactie Redactie

De vierde editie van de Quikrun wordt gelopen op zondag 10 september. Net als vorig jaar is de Quikrun bedoeld voor recreatieve lopers op de vijf en tien kilometer en wedstrijdlopers op de tien kilometer.  Dit jaar zijn er twee dingen nieuw. De recreatieloop van vijf kilometer is toegankelijk voor wheelers. Dus iedereen is welkom om mee te doen. Het tweede wat nieuw is, is de bedrijven wedstrijd.

Vier jaar gelden is de Quikrun in het leven geroepen. Er wordt geld ingezameld voor stichting Paul. De stichting wil ervoor zorgen dat kinderen in de gemeente Roosendaal die het niet zo breed hebben thuis wel kunnen sporten. Sportkleding en contributie voor een club worden betaald door stichting Paul.   

De stichting is gestart ter nagedachtenis aan Paul Quik, die zelf enthousiast en actief hardloper was bij atletiekvereniging THOR in Roosendaal. De bekende Roosendaler overleed in 2013. Hij liet een vrouw en twee jonge kinderen achter. Dit goede doel sluit dan ook perfect bij Paul Quik aan: hij hield van sporten en kinderen.

Een onderdeel van de Quikrun is de ‘Battle of the Fittest’. Dit is een wedstrijd voor teams. In de editie van vorig jaar was deze wedstrijd speciaal voor sportteams. Dit jaar is dat anders, namelijk ook verenigingen- en bedrijventeams mogen deelnemen aan de ‘Battle of the Fittest’. Alle onderdelen van de Quikrun starten vanaf de atletiekbaan van Sportpark Vierhoeven in Roosendaal. Om 10:00 start de vijf kilometer en ‘Battle of the Fittest. Om 11:00 start de tien kilometer.