Roosendaal

Roosendaal maakt zich op voor tijdrit van Ladies Tour

De top van het vrouwenwielrennen staat zondag aan de start in Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Roosendaalse Wielerzomer komt zondag 2 september ten einde met de laatste etappe van de Ladies Tour, een tijdrit over 18,6 km. De gemeente en Stichting Wielercomité Roosendaal hebben het wederom voor elkaar gekregen om deze belangrijke wedstrijd voor de dames naar Roosendaal te krijgen. “Het enthousiasme van de directie van de Ladies Tour, wethouder Toine Theunis en van ons, heeft ervoor gezorgd dat we de tijdrit nu op zondag hebben, samen met de kermis”, vertelt voorzitter Phil Poppe zondagochtend op ZuidWest FM.

Stichting Wielercomité Roosendaal organiseerde vorig jaar de 80e editie van de traditionele kermisronde. “Om de vijf jaar proberen we iets te verzinnen wat we kunnen toevoegen aan de kermisronde. Ik had contact gekregen met de directie van de Ladies Tour en ik wilde een etappe laten rijden op de donderdag van de kermis”, vertelt Poppe. Helaas had de UCI (Union Cycliste International) het schema voor dat jaar al helemaal klaar en moest de etappe een week voor de kermis gereden worden. “Het evenement is uniek voor Roosendaal en we hebben besloten de wedstrijd toen toch door te laten gaan.”

Winnares

Nu zit de tijdrit van de Ladies Tour wel vastgekoppeld aan de kermis. “Roosendaal bestaat dit jaar 750 jaar en het leek ons leuk de laatste etappe op zondag in Roosendaal te houden. De tijdrit gaat nu bepalen wie de winnares wordt van de Ladies Tour.” Poppe is trots dat met de komst van de Ladies Tour naar Roosendaal de complete top van het dames wielrennen, zowel nationaal als internationaal, aan de start verschijnt. “Ik hoop op een hele spannende finish op de Kade in Roosendaal.”

Kermisronde

Dit jaar is er ook weer een kermisronde. Alleen heeft het wielercomité ervoor gekozen alleen maar meisjes en dames te laten starten in de categorieën nieuwelingen en junioren. “Inmiddels hebben er 40 meisjes ingeschreven bij de nieuwelingen en dat is best veel. Bij de junioren staan er 80 dames aan de start.” De tijdrit van de Ladies Tour zal om 13.00 uur beginnen op de Turfberg, pal naast het kermisterrein.

Luister hier het interview terug met Phil Poppe, voorzitter van Stichting Wielercomité Roosendaal.