Geen regio geselecteerd

Roosendaal sluit zich aan bij de Retailinnovatie-agenda

© Timo Reiziger/Gemeente Roosendaal

Redactie Redactie

Gemeente Roosendaal heeft zich maandag tijdens het Retail Innovatie Festival aangesloten bij de Retailinnovatie-agenda, wat onderdeel is van de Retailagenda.

Onder andere Den Haag, Eindhoven en Roermond zijn ook aangesloten bij de Retailinnovatie- agenda. Met de Retailinnovatie-agenda ontwikkelen en implementeren de partners gezamenlijk oplossingen voor de retailvraagstukken van nu en de toekomst. De gemeente Roosendaal gelooft dat het toepassen van innovaties de binnenstad vitaal kan houden. Met het tekenen van de Retailinnovatie-agenda verwacht de gemeente samen met alle partners kennis en ervaringen te kunnen uitwisselen om zo doorlopend te kunnen blijven innoveren.

Roosendaal is bezig met verschillende innovaties die weer passen binnen het plan Smart City. Waaronder wifi in de binnenstad, het slim beheren van openbare ruimtes, onderhoud aan openbare voorzieningen en een loyaliteit-spaarsysteem voor bezoekers van de stad. Het laatste gaat in het tweede kwartaal van dit jaar van start. Bij aankopen in de binnenstad kan men sparen en dat kan dan later worden ingewisseld voor korting, een kop koffie of om het parkeren mee te betalen.

De Nieuwe Markt in Roosendaal staat de komende tijd centraal als living Lab. Hier wordt geëxperimenteerd met het smart beheer van de binnenstad. Er komen sensoren in prullenbakken, lantarenpalen en in groeneilanden. Geluidsensoren in lantaarnpalen zorgen ervoor dat bij herrie het licht reageert en er automatisch een melding gaat naar stadstoezicht of de politie. Omdat het een experiment is zal deze opgedane kennis ook worden gedeeld met de andere aangesloten gemeentes. Maar ook gemeentes die niet zijn aangesloten zijn welkom om te komen kijken.