Roosendaal

Roosendaal start met bouw van duurzame woonwijk Beekkwartier

Daphne Haverkamp Daphne Haverkamp

De BVR Groep is donderdag gestart met de bouw van 112 huizen in de wijk Stadsoevers in Roosendaal. Het bouwproject heet Beekkwartier en ligt aan de westkant van Stadsoevers, tussen de wijk Westrand en de Noordlaan. Wethouder Arwen van Gestel mocht symbolisch de eerste paal in de grond slaan.

Van Gestel is enthousiast over de bouw van de nieuwe wijk. “De bouw van het Beekkwartier is een mooie stap voor de woningbouw. Het is een mix van verschillende soorten woningen, en een goed passend aanbod.” Zo komen er straks appartementen, statige rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen in de nieuwe wijk te staan.

Een duurzame buurt

Het Beekkwartier is niet het eerste woningbouwproject in Stadsoevers. Eerder werden de Wipwei, Kademeester en Douanier gerealiseerd. De hele wijk wordt duurzaam. Met autovrije zones en groen. Ook worden de huizen aangesloten op het warmtenet. Dit warmtenet maakt gebruik van de restwarmte van afvalverwerker Suez.

Ontmoetingsplaats

Het centrum van de woonwijk krijgt de naam ‘het Beekplein’, welke is omringd door appartementen en huizen. Samen met de binnentuin vormt het een ontmoetingsplaats voor bewoners.

In de eerste fase worden tachtig woningen gebouwd. In de tweede fase komen daar 32 woningen bij.