Roosendaal

Roosendaal start onderzoek naar wonen in De Biggelaar

Foto: Christian Traets Fotografie

Kitty Joachems Kitty Joachems

Al jaren staat winkelcentrum De Biggelaar leeg. En het ziet er niet naar uit dat dat snel verandert. Daarom onderzoekt de gemeente Roosendaal samen met Roosendaal Shopping BV hoe het anders kan. Zij gaan uit van een combinatie van wonen, winkelen en parkeren. Wethouder Cees Lok ondertekende woensdag de intentieovereenkomst.

De parkeergarage is van toegevoegde waarde voor de stad. Maar het lege gebouw voegt volgens wethouder Lok niets toe aan het levendige karakter van de binnenstad. Hij benadrukt dan ook dat een lange leegstand van dit gebouw niet goed is voor de aantrekkingskracht van het Roosendaalse centrum.

Weg met dat saaie beeld

“Met woningen in plaats van lege winkelruimten kan dat saaie beeld, en de beleving in deze omgeving, flink worden verbeterd”, zegt Lok. “Dat verdient een gedegen onderzoek op haalbaarheid en effecten voor de omgeving. Wij zijn blij dat Roosendaal Shopping en wij in dezelfde richting denken.”

Betaalbare woningen

Met dit onderzoek bekijken beide partijen of ze een groot deel van de huidige winkelruimte kunnen inzetten voor het realiseren van betaalbare woningen. Belangrijke voorwaarde is wel dat de parkeerruimte blijft. Zo hopen de partijen een manier te vinden die van De Biggelaar weer een levendige locatie te maakt. Voor het eerste verkennende onderzoek is een periode van ongeveer zes maanden afgesproken.