Roosendaal

Roosendaal stond in het teken van de week van de dialoog

Redactie Redactie

Afgelopen week stond in het teken van mensen met elkaar verbinden. Het was de week van de dialoog. Door heel Nederland werd deze week gehouden, en in Roosendaal waren vorige week 25 dialoogtafels. Aan deze tafels gingen mensen met elkaar in gesprek om elkaar beter te leren kennen, begrip voor elkaar te krijgen en onbekendheid weg te nemen.

In het Marokkaans Islamitisch Centrum Roosendaal (MICR) stond een dialoogtafel. Aan deze tafel waren vrouwen uit de Moslim gemeenschap en vrouwen uit de Protestantse gemeenschap aanwezig. Marjo den Bakker, predikant protestantse gemeente Roosendaal vertelt ”De dag van de dialoog is ontstaan om dwarsverbanden te leggen in de samenleving, elkaar te ontmoeten op ontspannen wijze en elkaar te leren kennen van hart tot hart zou ik haast zeggen.”

In winkelcentrum Roselaar stond ook een dialoogtafel die in het teken stond van cliënten van de SDW. Nicole Moerland, begeleider SDW vertelt ” Vaak in het gewone dagelijkse leven krijgen ze daar niet zo de kans voor en nu aan de dialoogtafel zijn er toch weer dingen verteld die zelfs ik ook als begeleider niet wist.”

ZuidWest Update maakte onderstaande reportage.

{webpage_link type=video id=4499}