Roosendaal

Roosendaal trakteert vrouwen op een lunch op Internationale Vrouwendag

Evelien van der Star, wethouder gemeente Roosendaal

Wethouder Van der Star van de gemeente Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Op vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. De Roosendaalse wethouder Evelien van der Star organiseert die dag daarom een lunch in het HUIS van Roosendaal. “Deze lunch is bedoeld om Roosendaalse vrouwen en meisjes extra in het zonnetje te zetten”, aldus de wethouder.

Elk jaar staat Vrouwendag in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Uit cijfers blijkt dat vrouwen nog steeds fors ondervertegenwoordigd zijn in de politiek in Nederland. Op economisch vlak krijgen vrouwen minder kansen dan mannen. Ook zijn ze vaker slachtoffer van geweld.

De gemeente Roosendaal vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en gelijke kansen krijgt. Daarom startte Van der Star, die onder andere inclusie in haar portefeuille heeft, dit jaar het programma ‘Meedoen en Gelijke Kansen’. “Met dit programma werken we aan een toegankelijk en inclusief Roosendaal”, zegt de wethouder.

Meedoen aan de lunch is gratis maar gelet op het beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht. Dat kan via de website van de gemeente Roosendaal. Deelnemers zijn welkom vanaf 11.30 uur. Het programma start om 12.00 uur. De lunch wordt om 13.15 uur afgesloten.