Roosendaal

Roosendaal: trekkers van Flintdijk-Onyxdijk-Dijkrand 

Herbert Kats Herbert Kats

Bewonersadvies is een belangrijke leidraad bij het verbeteren van de verkeerssituatie op de Flintdijk-Onyxdijk-Dijkrand. De gemeente Roosenaal neemt diverse maatregelen na een diepgaand onderzoek, waarin ook de bevindingen van het Bewonersplatform Kortendijk zijn opgenomen.

Met de ondertekening van een convenant tussen Provincie, verschillende gemeenten in de westelijke regio (waaronder Roosendaal) en de landbouworganisaties ZLTO en Cumela worden belangrijke verbeteringen mogelijk. De gemeente Roosendaal wil maatregelen ‘voortvarend uitvoeren’ en belooft zich in te blijven zetten voor een veilige en leefbare omgeving voor alle bewoners.

Uitwerken

Kern van de jongste afspraken is dat landbouwverkeer vaste routes gaat gebruiken die veel minder langs Flintdijk-Onyxdijk-Dijkrand voeren. Samen met bewoners worden de plannen verder uitgewerkt. Zij hebben aangegeven dat ze het verminderen van landbouwverkeer als voornaamste knelpunt zien.

Het bewonersplatform Kortendijk werd in 2020 gevormd. Het heeft een onafhankelijk voorzitter. Het platform bestaat uit drie bewoners, verkeerskundigen en de adviseur milieu van de gemeente Roosendaal.