Roosendaal

Roosendaal verfraait toegangswegen als visitekaartje voor inwoners en bezoekers

Burgemeester Freijterslaan in Roosendaal richting centrum

Foto © Google Maps

Kitty Joachems Kitty Joachems

De toegangswegen van Roosendaal en haar dorpen missen uitstraling. Dat is geen goed visitekaartje voor bezoekers en inwoners die de stad of dorpen binnenrijden. Daar moet iets aan gedaan worden, vinden Sanneke Vermeulen en Kees Verstraten. Zij stelden een motie op namens de VVD-fractie.

In hun motie stellen ze voor om de toegangswegen binnen de gemeente Roosendaal te verfraaien. Er moeten aantrekkelijke en goed onderhouden groenstroken komen. En er moeten uitingen van Citymarketing worden geplaatst. Goed plan, vinden de Roosendaalse Lijst en Burger Belangen Roosendaal. Zij ondertekenden de motie. Tijdens de raadsvergadering steunden ook CDA, ChristenUnie, D66 en de fractie Wezenbeek de motie.

Gastvrij

Roosendaal wil een gastvrije gemeente zijn, zowel voor inwoners en bezoekers dus dan moet de toegangsweg die gastvrijheid ook uitstralen, vinden de voorstanders. De eerste wegen die een opknapbeurt krijgen zijn de Gastelseweg, Van Beethovenlaan, Antwerpseweg en de Burgemeester Freijterslaan.

En de dorpen dan?

Gemiste kans, vinden de tegenstanders. De VLP-fractie heeft vooral moeite met het feit dat de nadruk ligt op de wegen in het centrum van de stad. “Weer alleen het centrum, daar gaan we niet mee akkoord”, zei Arwen van Gestel na afloop van de vergadering. Michael Yap (PvdA) noemt het een overbodige motie. “De wethouders deden al een toezegging om hiermee aan de slag te gaan, dus de motie was niet nodig”, stelt hij. Ook Lokaal Sociaal 21 en GroenLinks steunden de motie niet.

Extra budget

Met een nipte meerderheid van 17 stemmen voor en 14 tegen werd de motie aangenomen. Dat betekent dat Citymarketing en binnenstad in 2022 30 duizend euro extra budget krijgen om de uitstraling van de toegangswegen te verfraaien.