Roosendaal

Roosendaal verwelkomt de Nationale Diabetes Challenge

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Vanaf maandag 8 april kun je iedere maandag wandelen voor de Nationale Diabetes Challenge in Roosendaal. Huisartsenpraktijk Kroevenpoort, Huisartsenpraktijk Kennedylaan, Fysio Centrum Optimaal en Sportservice Noord-Brabant slaan de handen in één om diabetici en andere geïnteresseerden in beweging te krijgen.

Op 1 april om 13.00 uur organiseren de huisartsen een informatiebijeenkomst over de Diabetes Challenge in de wachtruimte van huisartsenpraktijk Kroevenpoort. De reden voor deze challenge is om de diabetici in beweging te gaan krijgen. Uit onderzoek van de Bas van de Goor Foundation bleek namelijk dat wandelen een effectieve behandeling is van de ziekte. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl.

Doel

Jaarlijks brengt de NDC (Nationale Diabetes Challenge) duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren. De organisatie verwacht in september, als de landelijke challenges samen komen, iedereen zo’n drie tot vijf kilometer kan lopen. Er zijn echter ook uitschieters die zelfs voor de 10, 15 of 20 kilometer gaan.

Meer weten of meedoen? Kom naar de informatiebijeenkomst op 1 april! Voor meer informatie kun je kijken op www.nationalediabeteschallenge.nl of contact opnemen met beweegcoach Demy Weertman via [email protected].