Roosendaal

Roosendaal verwijdert asbest uit 9 wegen in buitengebied

Bameerweg Roosendaal Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In de gemeente Roosendaal zijn 9 wegen waarin te veel asbest zit. De gemeente gaat de wegen saneren en het asbest verwijderen.

Het gaat om half-verharde en onverharde wegen in het buitengebied van Roosendaal. Bij het onderhoud van die wegen werd vroeger soms materiaal gebruikt waar asbest in zat. Er mag in de ondergrond een bepaalde hoeveelheid asbest zitten. Vorig jaar heeft Roosendaal het wegennet onderzocht en toen bleek in 9 wegen meer asbest te zitten dan mag.

Werk begint 15 april

Het gaat om de Bameerweg, de Bergsebaan, de Brammeweg, de Broekakkerstraat, de Herelsestraat, de Hollandse dreef, de Veldweg, de Visdonkseweg en de Vroenhoutseweg. Stukken van deze wegen moeten worden gesaneerd. De schoonmaakwerkzaamheden beginnen op maandag 15 april en worden gedaan door het bedrijf Baxmet.

Risico volksgezondheid te verwaarlozen

De GGD heeft gekeken naar de gezondheidsrisico’s van de asbesthoudende wegen. In een brief aan de gemeenteraad schrijft de gemeente dat de gezondheidsrisico’s te verwaarlozen zijn. “Er is dus geen reden tot ongerustheid. De concentratie is zo laag dat de GGD geen risico’s voor de volksgezondheid verwacht,” aldus Roosendaal. De direct omwonenden hebben ook een brief gekregen van de gemeente.

De schoonmaakwerkzaamheden worden precies uitgevoerd volgens de wettelijke voorschriften. De gemeente verwacht dat Baxmet per plek een dag of 5 bezig is. De GGD heeft een speciale website over asbest waarop je meer informatie kunt vinden.