Roosendaal

Roosendaal vindt locatie Bulkenaar beste plek voor nieuw ziekenhuis

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal heeft de locatie Bulkenaar aan de Bulkenaarsestraat aangeboden aan Bravis als mogelijke locatie voor een nieuw te bouwen ziekenhuis.

Volgens de gemeente is het de meest geschikte plek. Het gebied grenst aan de wijk Tolberg en ligt langs de snelweg A58. Het is 80 hectare groot en heeft 129 grondeigenaren.

De gemeente past de wet voorkeursrecht gemeenten toe om grondspeculaties te voorkomen. Dit betekent dat eigenaren van percelen in het gebied bij verkoop de grond eerst moeten aanbieden aan de gemeente. Wethouder Toine Theunis: “We hebben extra grond nodig om het ziekenhuis goed te ontsluiten en eventuele andere geïnteresseerde zorgaanbieders te huisvesten in de toekomst. Ook zien wij het als een gebiedsontwikkeling met diverse mogelijkheden. Daarnaast willen wij ook mogelijkheden tot grondruil mogelijk maken voor geïnteresseerden.”

Nieuwe hoofdlocatie

Het Bravis ziekenhuis wil in 2025 één nieuwe hoofdlocatie bouwen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Het is alleen nog niet duidelijk waar deze moet komen. De gemeente Bergen op Zoom heeft drie locaties voorgesteld aan Bravis.

De mogelijke locatie van het nieuwe Bravis ziekenhuis