Roosendaal

Roosendaal wil armoede tegengaan

© Peter van Trijen

Redactie Redactie

Verschillende partijen op het gebied van armoede zijn donderdag tijdens een netwerkbijeenkomst met elkaar in gesprek gegaan om het bestrijden van armoede in Roosendaal tegen te gaan. In tafelsessies werden diverse onderwerpen behandeld die input moeten leveren voor het uitvoeringsprogramma Armoede 2019.

De bijeenkomst komt voort uit een eerdere benoemde ambitie van wethouder Klaar Koenraad om armoede te verminderen. Zij was trots om te zien hoe enthousiast en vastberaden de aanwezigen waren om gezamenlijk de armoede aan te pakken. “Roosendaal moet een stad zijn waar mensen zich kunnen ontwikkelen en ondersteuning krijgen als ze dat nodig hebben. De gemeente wil samen met alle partners bouwen aan een actieve samenleving.

Samenwerken

Wethouder Klaar Koenraad hoopt door samenwerking zo veel mogelijk op te lossen. ”We kunnen niet iedereen rijk maken, maar we kunnen wel aandachtig luisteren en de problemen die mensen ervaren als gevolg van armoede in beeld te krijgen. Naast het bieden van voorzieningen voor financiële verlichting wil ik samen met u ook bij de mentale gevolgen van armoede stilstaan en hier actie op ondernemen,” lichtte de wethouder toe.