Roosendaal

Roosendaal zet zich in voor Serious Request

Redactie Redactie

In Roosendaal kun je je vanaf deze week inzetten voor Serious Request: ‘The Lifeline’. Er worden verschillende acties georganiseerd waarmee geld wordt ingezameld voor het goede doel.

De inzamelacties worden georganiseerd door Pierre de Jong en Sylvia Torn. Zij worden ondersteund door studenten van Associate Degrees Roosendaal. De organisatie wil op deze manier meer aandacht krijgen voor Serious Request: ‘The Lifeline’. Ook willen ze mensen helpen die acties hebben bedacht voor Serious Request.

Verschillende acties

Er zijn verschillende acties opgezet waarmee geld wordt opgehaald. Zo is er een ‘wc-rollenactie’, waarbij mensen een wc-rol kunnen ophalen in het pand aan de Raadhuisstraat en deze dan vervolgens gaan ruilen. De bedoeling is dat mensen zo vaak mogelijk doorruilen en dat het product steeds iets meer waard wordt. Aan het einde van de actie wordt dit product geveild. Ook worden er spullen gemaakt door mensen die de organisatie vervolgens mag verkopen voor Serious Request.

Doel van de acties

Volgens Sylvia Torn speelde het idee voor de acties al lang. “We wilden een keer wat doen voor Serious Request. Op deze manier willen we ook weer mensen naar Roosendaal krijgen om te laten zien dat dit een hartverwarmende stad is.” Het doel van het project is vooral om de samenwerking tussen de inwoners van Roosendaal en het centrum te stimuleren.

Meehelpen

De acties worden tot en met 24 december gecoördineerd vanuit een winkelpand aan de Raadhuisstraat 10. Het aanmelden van nieuwe acties kan op de website ‘Roosendaal geeft nu’. De organisatie neemt daarna contact op over de mogelijkheden.