Roosendaal

Roosendaals bedrijf zet zich in voor flora en fauna op de Borchwerf

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Donderdagochtend is bedrijventerrein Borchwerf in Roosendaal een stukje groener gemaakt door de medewerkers van de chemiecaliëngroothandel Sisterna. Op deze manier wil het bedrijf het terrein graag groener én aantrekkelijker maken voor zowel mens als dier.

Waar het bedrijf normaal één keer in het jaar kiest voor het doneren aan een (internationaal) goed doel, besloot het dit jaar iets anders te doen. “De afgelopen jaren zijn wij het wat dichterbij huis gaan zoeken”, legt marketingmedewerker Sabrina Mehrezi uit. Afgelopen jaar doneerde het bedrijf bijvoorbeeld aan een stichting die de Hollandsche Molen onderhoud. Dit jaar is er voor gekozen om zelf de handjes uit de mouwen te steken.

“De bedoeling is dat de Borchwerf een stukje groener wordt”, vervolgt Mehrezi. Door plantjes te planten en een insectenhotel neer te zetten hopen ze dat er meer bijen richting de Borchwerf komen, om daardoor flora en fauna te verbeteren. “Daarnaast willen we het ook aantrekkelijker maken voor de mensen die hier bijvoorbeeld ‘s middags komen om te lunchen.”

Kennis bijbrengen

Ook WVS is aanwezig om te helpen met de beplanting en het onderhoud van het bedrijf. William de Bie van de WVS hoopt de werknemers van het bedrijf flink wat bij te brengen. “Veel mensen zitten tegenwoordig op kantoor en weten niet meer wat het groen precies inhoud”, begint hij. “Dan breng ik ze graag wat bij over het groen en het buitenleven. Dat vind ik erg belangrijp”, aldus de WVS-man.

Mehrezi en haar collega’s vinden het leuk om lekker buiten te zijn en samen de handen uit de mouwen te steken. “Ik hoop dat andere bedrijven het voorbeeld overnemen. Dat zou toch mooi zijn voor de flora en fauna?” Als de marketingmedewerker gevraagd wordt naar wat nou eigenlijk echt belangrijk is bij het planten van plantjes, schiet ze direct in de lach. “En dat vraag je aan mij?”, zegt ze lachend.

De medewerkers zijn druk aan het werk.