Roosendaal

Roosendaals beweegteam brengt jeugd in beweging

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Bij atlethiekvereniging THOR op sportpark Vierhoeven in Roosendaal is woensdag de samenwerkingsovereenkomst tussen Sportservice Noord-Brabant, basisscholen De Wending, Het Talent en De Klimroos en de gemeente getekend.

De partijen hebben de handen ineen geslagen om het bewegingsaanbod op en rondom de basisscholen in Roosendaal te versterken. Dit gaan ze doen met de pilot ‘Beweegteam’.

Het Beweegteam bestaat uit zes personen: drie medewerkers van de deelnemende basisscholen en drie medewerkers van Sportservice Noord-Brabant. Doel van het Beweegteam is de sport- en beweegparticipatie van kinderen tussen de 4 en 12 jaar uit de wijken Kortendijk, Langdonk en Tolberg te stimuleren. Om dat te bereiken, organiseert het Beweegteam sportieve activiteiten, zowel op school als daarbuiten. Daarnaast wil het Beweegteam graag aansluiten bij het activiteitenaanbod van clubs, verenigingen en initiatieven in de wijken en is er aandacht voor ongeorganiseerd sporten in de openbare ruimte.

Het Beweegteam is een pilotproject dat loopt tot het eind van schooljaar 2016/2017. Zowel de gemeente als de deelnemende basisscholen leveren een bijdrage. Na afloop van de pilot vindt een evaluatie plaats en wordt gekeken of het project wordt voortgezet.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4283}