Roosendaal

Roosendaals college komt met plan horeca en terrassen

Volle terrassen tijdens Koningsdag, zo ziet het er voorlopig nog niet uit.

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Wethouder Cees Lok heeft bekend gemaakt onder welke voorwaarden de Roosendaalse terrassen vanaf 1 juni weer open mogen. De coronamaatregelen worden dan weer wat versoepeld. De horeca moet zich aan bepaalde spelregels houden, zoals anderhalve meter afstand tussen gasten.

Het Roosendaalse plan geldt voor bestaande horecaondernemers. Zij mogen, onder voorwaarden, zelfs ruimere terrassen plaatsen dan normaal gesproken het geval was. “In overleg met handhaving denken we dat we een goed kader hebben gemaakt om de horeca tijdelijk extra ruimte te bieden tijdens de opstart van hun bedrijven, na de verplichte sluiting van twee en een halve maand,” aldus economie-wethouder Cees Lok.

Samen uitwerken

Er wordt aan de ondernemers gevraagd om samen met een goed plan te komen, laat de wethouder weten. Dat zal op de ene locatie, zoals de Oude Markt in Roosendaal, waarschijnlijk meer voeten in de aarde hebben dan in bijvoorbeeld Nispen. Toch heeft Lok er vertrouwen in dat de bedrijven er samen uitkomen. Ze kunnen hun plannen voor 26 mei inleveren bij de gemeente. Natuurlijk moet bij iedere opstelling rekening gehouden worden met zaken als veiligheid en doorgang van bijvoorbeeld hulpdiensten. Ook rekent Lok er op dat terrasgasten zich aanpassen en aan de regels houden.

Voorlopig

De gemeente Roosendaal houdt nog wel een slag om de arm. De overheid heeft deze vorm van horeca voorlopig groen licht gegeven. Maar als het aantal coronabesmettingen weer oploopt, kan het worden teruggedraaid. Wanneer juist blijkt dat het goed gaat, zijn verdere versoepelingen mogelijk.