Roosendaal

Roosendaals college: ‘Maak gebruik van de beschikbare financiële steun’

Stockfoto: PxHere

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De groep mensen die het financieel zwaar heeft groeit in een behoorlijk tempo. De oorzaken ervan zijn dagelijks in het nieuws. Voor de verschillende steunmaatregelen is gemiddeld wat minder aandacht. Ze zijn in ieder geval lang niet bij iedereen bekend. Daar moet snel verandering in komen, vindt het gemeentebestuur van Roosendaal.

Omdat kosten op veel vlakken de pan uitrijzen en steeds meer mensen de eindjes niet of nauwelijks nog aan elkaar weten te knopen, heeft de gemeente Roosendaal alle beschikbare financiële hulp op een rijtje gezet. Op de website van de gemeente is er een speciale sectie voor ingericht:

Roosendaal.nl/hulp-bij-geldzorgen

Breed pakket

Alle toeslagen en andere beschikbare regelingen zijn overzichtelijk onder elkaar gezet, van landelijke steunmaatregelen tot bijzondere bijstand en hulp voor ondernemers. Je vindt er tevens links maar bijvoorbeeld de voedselbank en activiteiten voor kinderen die het thuis niet breed hebben. Iedere inwoner die een steuntje in de rug -of meer- kan gebruiken, doet er goed aan deze pagina eens te bezoeken. Van algemene regelingen tot persoonlijke hulp, je vindt het hier terug.

Er kan meer dan menigeen denkt

Nog te vaak blijken mensen niet te weten welke vormen van ondersteuning er zijn. Sommige regelingen worden daarom bijna niet aangesproken, terwijl dat geld er gewoon is. Dat moet veranderen, vindt de gemeente. Wethouder René van Ginderen: “Als gemeentebestuur vinden we het belangrijk dat iedereen voor de juiste steun en hulp in aanmerking komt als er sprake is van geldzorgen.” Hij noemt een reeks aan voorbeelden, van hulp bij administratieve zaken tot het aanvragen van subsidies, toeslagen, uitkeringen of zelfs de mogelijke kwijtschelding van schulden. “We hebben écht een groot pakket aan regelingen in de gemeente Roosendaal”, aldus de bestuurder.

Hij hoopt dat mensen het online overzicht echt eens goed bekijken en heeft een aanvullend advies voor wie daarna nog met vragen zit. “Komt u er zelf niet uit, bel of mail dan naar Inwonersondersteuning Roosendaal. Dan gaan we naast u zitten om te bekijken welke oplossingen er mogelijk zijn.”