Geen regio geselecteerd

Roosendaals evenementenbeleid ingrijpend op de schop

De Draai en de Roosendaalse Kermis zijn zogenaamde 'Ster-evenementen'

Redactie Redactie

Het Roosendaalse evenementenbeleid gaat per 1 januari 2019 op de schop. Met de nieuwe regels wil de gemeente meer grip op het enorme evenementenaanbod krijgen en er voor zorgen dat het voor zowel bezoekers als ondernemers en omwonenden aantrekkelijk blijft.

Allereerst wil de gemeente Roosendaal kijken naar de wildgroei aan evenementen. Ze willen toeleggen op de kwaliteit en daarom worden alle evenementenlocaties grondig bekeken. Per locatie wordt een besluit genomen wat daar voortaan nog wordt toegestaan. Ook wordt onderzocht of er in de toekomst evenementen georganiseerd kunnen worden in het Godwaldtpark en op Landgoed Wouwse Plantage.

Ten tweede worden er ieder jaar maximaal tien ‘ster-evenementen’ in het leven geroepen en een groter aantal ‘plus-evenementen’. De ster-evenementen zullen per jaar die status krijgen toebedeeld. Citymarketing beoordeelt deze status.  Voorwaarde is dat een evenement bezoekers van buiten Roosendaal trekt en dat deze veel besteden bij ondernemers in de stad. Deze evenementen krijgen voorrang bij het opstellen van de evenementenkalender.

De ‘plus-evenementen’ daarentegen krijgen deze status als het een jaarlijks terugkerende gebeurtenis is zoals carnaval, Sinterklaas en Koningsdag. Dat geldt ook als Roosendaal landelijke happenings zoals het Glazen Huis of The Passion binnen weet te halen.

De organisatoren van evenementen zijn op de hoogte gesteld van alle nieuwe regels. Evenementen die volgend jaar plaatsvinden, moeten tussen november en december worden aangemeld bij een nog op te richten evenementenloket. Aan de hand van de aanmeldingen wordt een evenementenkalender opgesteld.