Roosendaal

Roosendaals ‘Ik vergeet je niet’-opdrachtenboek voor creatieve inspiratie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Roosendalers kunnen ook de komende weken creatief aan de slag voor het project ‘Ik vergeet je niet’. CultuurCompaan en CC-educatie hebben een speciaal boekje gemaakt met feestelijke en creatieve opdrachten. Het opdrachtenboek zit deze week bij het huis-aan-huis-blad De Roosendaalse Bode.

Door: Bianca van Vugt

Het begon dit voorjaar, aan het begin van de coronacrisis. Cultuurcompaan en CC-educatie bedachten een manier om Roosendalers met elkaar te verbinden, ook al zaten ze in een lockdown. Tientallen mensen deden mee met ‘Ik vergeet je niet’. Ze knutselden thuis kunstwerkjes van spullen die iedereen toch al in huis heeft en kregen daarbij tips van Roosendaalse kunstenaars. Uiteindelijk zijn al die honderden werkjes samengevoegd tot één groot kunstwerk dat tentoongesteld heeft gestaan in een leegstaand winkelpand.

Laten zien wat er wél kan

Maar het team van ‘Ik vergeet je niet’ wilde juist ook in de decembermaand de mensen inspireren. Zo ontstond het opdrachtenboekje. “Ieders dagelijks leven is de afgelopen tijd flink veranderd. Feestdagen gaan er waarschijnlijk heel anders uit zien. Daarom wil het team van ‘Ik vergeet je niet’ iets doen voor alle inwoners van de gemeente. Met het opdrachtenboekje willen laten ze zien wat er wél kan,” aldus de organisatie.

Begin december zat er al een brochure bij de Roosendaalse Bode waar ook al twee opdrachten in stonden. Daar komt nu het uitgebreidere boekje achter aan. “Nu worden meerdere opdrachten gebundeld in één boekje met inspiratie voor het hele gezin,” belooft het ‘Ik vergeet je niet’-team. “Samen of alleen: bezin, begin, deel, creëer en inspireer.”

Ook in 2021 gaat ‘Ik vergeet je niet’ door

Als je ook het komende jaar inspiratie wilt of creatief aan de slag wilt, kun je je aanmelden bij CultuurCompaan. Stuur dan een mail naar [email protected]. Je wordt dan ook in 2021 op de hoogte gehouden van alle projecten en plannen van ‘Ik vergeet je niet’. Ook als je het opdrachtenboekje niet hebt ontvangen, kun je het aanvragen via bovenstaand mailadres. Of download het op de website van CultuurCompaan.