Roosendaal

Roosendaals kunstproject Ik vergeet je niet met muziek in nieuw jasje gestoken

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

‘Zing het voort, zing het na’, klinkt het vanuit Broedplaats Langdonk in Roosendaal. Een seniorenkoor laat zich horen tijdens de derde editie van Ik vergeet je niet. Waar er vorige edities enkel beeldende opdrachten te zien waren, is het kunstproject van CultuurCompaan met een muzikale bijdrage in een nieuw jasje gestoken.

De muziek sluit goed aan bij het overkoepelende thema van het project: Laat je horen. Ruim 115 deelnemers voerden diverse opdrachten van kunstenares Anouk Grunten uit.

Leve het nijlpaard

De kunstwerken konden woensdag bewonderd worden tijdens een expositie, waar een uitgebreid repertoire – met nummers als Halleluja, Laat me en Leve het nijlpaard – zorgde voor muzikale opluistering. Grunten liet de deelnemers bijvoorbeeld didgeridoo’s maken van pvc-pijpen, die ze vervolgens beschilderden.

Boodschap overbrengen

“Het is niet dat we per se muziekinstrumenten moesten maken om uiting te geven aan het thema,” legt de kunstenares nog uit. Ze wil haar opdrachten juist inzetten, zodat de deelnemers een boodschap kunnen overbrengen en kunnen laten zien wat ze in zich hebben. “Als je zo’n opdracht meegeeft, is het nog vrij abstract, maar je krijgt fantastische resultaten.”

In het najaar start er een nieuwe editie van Ik vergeet je niet. Naast muziek wordt er ook aan gedacht om dans aan te bieden in het project.