Roosendaal

Roosendaalse Aad bouwt een miniwereldje in de binnentuin van zijn verzorgingstehuis

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Al twee jaar is Aad Meijer (67) uit Roosendaal bezig met een groot project in de binnentuin van verzorgingstehuis Wiekendael. Samen met een hoop vrijwilligers en medebewoners, bouwt hij een miniwereld, compleet met een haven en een treinstation. “Welkom bij Wiekendael Spoor!”

Toen Aad nog thuis woonde, had hij al een treinspoortje in zijn eigen tuin liggen. Maar toen hij door een herseninfarct in Wiekendael terecht kwam, dacht hij dat zijn hobby voorbij was. “Een maat van me zei toen: ‘Misschien mag je dit in Wiekendael ook wel doen!’ En ja hoor, het mocht nog ook.”

Mannenhuishouden

Inmiddels heeft Aad een binnentuin én extra kamer gekregen om aan zijn treinproject te werken. De fundering voor de miniwereld is al gelegd. Nu is het nog een kwestie van aankleden. In de extra kamer worden alle onderdelen gemaakt. “Het is hier wel een beetje een mannenhuishouden hoor”, vertelt Aad over de werkruimte.

In de ietwat kleine kamer staan een molen, modelbootjes en een heleboel treinwagons. “Hier zijn we soms wel met vier of vijf man bezig.” Aad doet het namelijk niet in zijn eentje, maar met een heleboel vrijwilligers én medebewoners. “Het is toch hartstikke leuk als kinderen straks bij opa of oma op bezoek gaan, ze naar het treinspoor kunnen kijken én kunnen vertellen dat hun grootouder hieraan meegeholpen heeft.”

Toekomstplannen

Het stukje grond waarop nu gebouwd wordt is nog maar het begin, als het aan Aad ligt. “We willen graag nog op twee stukken uitbreiden. Maar dat doen we stapsgewijs.” Hij denkt aan onder andere een kermis en een stadje. “Al is dat wel een tienjarenplan denk ik hoor!”

Om alles te kunnen realiseren, zijn er sponsors nodig. Het sponseren kan in de vorm van het kopen van een treinwagon. “Er is straks ruimte voor drie treintjes, waar alle sponsorwagons achter hangen.” Wie interesse heeft in zo’n gepersonaliseerde wagon, kan mailen naar: [email protected]. De officiële opening van Wiekendael Spoor is op 29 oktober.