Roosendaal

Roosendaalse afvalkalender voortaan per app

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Ook in Roosendaal verdwijnt de papieren afvalkalender. Afvalverwerker Saver verwijst de Roosendalers naar de Afvalwijzer app voor op je mobiele telefoon of tablet. De papieren afvalkalender is alleen nog op aanvraag te krijgen.

Inwoners van Roosendaal kunnen voortaan op de Afvalwijzer app zien welke afvalsoort op welke dag wordt opgehaald. Saver stuurt in november alle Roosendalers een briefkaart om uit te leggen dat ze de papieren afvalkalender vanaf 2020 niet meer krijgen.

Papieren versie zelf aanvragen

Als je de Afvalwijzer app niet wilt of kunt gebruiken, dan kun je nog wel een papieren versie krijgen. Maar die moet je dan zelf elk jaar opnieuw aanvragen bij Saver. Of downloaden op de website van Saver, zodat je hem zelf kunt opslaan of uitprinten.

Sneller en milieuvriendelijker

Saver stapt over op de digitale afvalwijzer, omdat veranderingen of bijzondere situaties dan sneller gedeeld kunnen worden. Bijvoorbeeld bij veranderde routes of bij extreem weer. Ook is het milieuvriendelijker, omdat het papier bespaart. In andere gemeenten wordt de Afvalwijzer app al langer gebruikt. Saver is bezig de app te vertalen naar het Engels, zodat ook anderstaligen hem kunnen gebruiken.