Roosendaal

Roosendaalse bakker verstopt goudbaren in koningsdagtompoucen

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Bakkerij Pieter Joosen uit Roosendaal houdt op Koningsdag wel een hele bijzondere actie. Van alle oranje tompoucen die deze dag verkocht worden, zijn er twee gevuld met een verborgen schat: een goudbaar van vijf gram. En dat kan je flink wat geld opleveren.

“We maken de tompoucen net zoals altijd, alleen dan stoppen we er in twee een goudbaar”, vertelt Aileen Konings van Bakkerij Pieter Joosen. Eén goudbaar is 400 euro waard. “Zaterdagochtend vanaf half 8 maken kopers van onze tompoucen kans om het goud te vinden dus.”

Sjakie in de Chocoladefabriek

Het idee is een beetje afgeleid van de film Sjakie in de Chocoladefabriek. “Dat vinden we zo’n mooie actie”, vervolgt Aileen. “We zeiden hier al tegen elkaar: het zou toch tof zijn als we dat na kunnen bootsen.” De verjaardag van de Koning bleek daar hét juiste moment voor.

De tompoucen worden gemaakt van Zwitserse room. “En daar doen we nog een beetje extra slagroom bij. Dat maakt het net wat luchtiger.” Vervolgens gaat de room in een grote spuitzak. “En dan is het een kwestie van op de onderste tompouceplak spuiten en de bovenste plak erop leggen.” En dan natuurlijk het oranje fondant er nog op, en in twee van deze tompoucen worden de goudbaren verstopt. “We hopen toch zeker zo’n 2500 tompoucen te verkopen.”

Goudbaar tompouce bakker Joosen
In twee tompoucen wordt dus zo’n goudbaar verstopt.

Mocht de ‘Sjakie’ van deze actie een goudbaar in zijn of haar tompouce vinden, dan kan deze voor 400 euro ingeruild worden bij de bakker. “Of je gaat ermee naar de goudsmid, en ruilt hem daar voor de dagwaarde.”

Is de actie een succes, dan volgt er misschien nog wel eens een nieuwe actie. “Maar daar moet je ons maar voor in de gaten houden!”, tipt Aileen.