Roosendaal

Roosendaalse bedrijven strijden om de Curling Cup bij Roosendaal on Ice

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Zo’n 28 teams stonden donderdag te bibberen en heel hard hun best te doen op de schaatsbaan in Roosendaal. Ze hadden die avond maar één doel: hun tegenstanders verslaan tijdens het curlen. In totaal doen er 56 bedrijventeams mee aan de BNR Curling Cup. Zaterdag 17 december is de grote finale.

Deelnemers aan de wedstrijd omschrijven het curlen als ‘jeu de boulen op ijs’ of ‘een grote schijf over het ijs schuiven en die zo dicht mogelijk in het middelpunt van een cirkel krijgen.’ Eigenlijk horen ploeggenoten met bezems het ijs glad te houden, maar dat is hier niet het geval. “Daar is de baan te klein voor, en we zorgen ervoor dat het ijs glad genoeg blijft”, vertelt Mark van Doorn, voorzitter van Stichting IJsbaan Roosendaal.

Veel groepen komen al voor de tweede of derde keer. “En de ambiance is weer net zo goed als vorig jaar”, vertelt één van de deelnemers. “Helaas doen we het zelf wat minder goed, we hebben twee keer verloren.” Een erg fanatieke tegenstander doet ook voor de tweede keer mee, en dat gaat best wel goed. “Vorig jaar moesten we de competitie stoppen, maar nu gaan we natuurlijk gewoon voor de winst!”

8000 scholieren

Tot aan de kerstvakantie staat de schaatsbaan in het teken van schoolschaatsen en schaatsen voor speciale doelgroepen. “Er komen zo’n achtduizend scholieren langs om hier te schaatsen”, zegt van Doorn. “En natuurlijk is er ook voldoende tijd om gewoon lekker te komen schaatsen.” De schaatsbaan blijft tot 8 januari staan op het Kadeplein in Roosendaal.