Roosendaal

Roosendaalse bioscoop gaat verhuizen

Raymon Mens Raymon Mens

De City-bioscoop aan de Brugstraat in Roosendaal gaat binnen enkele jaren verhuizen naar een compleet nieuw gebouw dat vlakbij schouwburg De Kring moet komen te staan.

Eigenaar Carlo Lambregts zegt tegen BN De Stem lang getwijfeld te hebben over nieuwbouw in Roosendaal, maar dat de meer dan succesvolle opening van Cinema Kiek in de Pot in Bergen op Zoom hem over de streep heeft getrokken. Het plan is om de monumentale bioscoop aan de Brugstraat binnen enkele jaren te verlaten.

De nieuwe biscoop moet op een braakliggend terrein tussen het politiebureau, winkelcentrum De Biggelaar en schouwburg De Kring verrijzen. Het is al langer een wens van de gemeente om Roosendaalse amusementsbedrijven op één plaats in de binnenstad te positioneren. 

Hoewel Lambregts niet kan wachten, is hij afhankelijk van een onderzoek naar de verkeersstroom in de Nieuwstraat dat de gemeente nu uitvoert. “Nieuwbouw komt er sowieso, als het niet in de Nieuwstraat is, dan maar ergens anders,” besluit de enthousiaste uitbater.