Roosendaal

Roosendaalse brandweerkazerne blijft prioriteit voor gemeente

De Roosendaalse brandweer op de huidige locatie. Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het is nog niet duidelijk of Roosendaal een nieuwe brandweerkazerne krijgt of dat de bestaande kazerne wordt verbouwd. Maar de verbetering van de brandweerkazerne staat nog steeds op de prioriteitenlijst van de gemeente. Ook al gaat er nu eerst geld naar een nieuwe kazerne in Wouw. Dat antwoordt burgemeester Han van Midden op vragen van de PvdA.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal vindt het nog steeds belangrijk de brandweerkazerne van Roosendaal op te knappen of een nieuwe te bouwen. Het geld dat gereserveerd was voor deze bouwplannen, is onlangs doorgeschoven naar Wouw. Daar komt nog dit jaar een nieuwe brandweerkazerne, die ruim 1,8 miljoen euro gaat kosten. De PvdA vroeg zich daarom af, of de gemeente nog wel geld en energie wil steken in de Roosendaalse kazerne.

Burgemeester Han van Midden antwoordt dat de Roosendaalse brandweerkazerne gewoon nog prioriteit heeft. “Op dit moment onderzoeken we wat de mogelijkheden voor renovatie/nieuwbouw zijn,” schrijft Van Midden aan de PvdA. “Dit doen we voor de huidige locatie. Daarnaast onderzoeken we, in samenwerking met de Brandweer, of er mogelijk ook alternatieve locaties beschikbaar zijn.”

Van Midden moet dan nog wel op zoek naar een nieuwe pot met geld. Maar hoe veel geld er nodig is, hangt af van de keuze voor nieuwbouw of opknappen. “Als dit duidelijk wordt kan ook worden bepaald welke financiële middelen nodig zijn en welke financiering daarvoor nodig is,” aldus de burgemeester.