Roosendaal

Roosendaalse gemeenteraad ontvangt tien ‘Gasten van de raad’

Redactie Redactie

Op donderdag 22 november krijgen tien gasten van de Roosendaalse gemeenteraad een kijkje achter de schermen van het werk van de gemeenteraad. Zo mogen de uitgekozen gasten een kijkje nemen bij de raadsvergadering en worden ze ontvangen door burgermeester Jacques Niederer.

 

 

De deelnemers krijgen woensdagochtend 21 november eerst een rondleiding door het raadhuis en uitleg over het raadswerk door Sjef van Dorst, raadslid van de Roosendaalse Lijst. Wethouder Inge Raaijmakers licht daarbij haar werk als wethouder nader toe. Op donderdag 22 november staat de raadsvergadering op het programma. Net voor de vergadering worden ze ontvangen door burgervader Jacques Niederer, raadsgriffier Elsbeth van Straaten en de raadsleden Nicole Roeken (CDA) en Sebastiaan Hamans (CDA). Alles zal gebeuren in informele sfeer, met voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Project

Met het project ‘Gasten van de raad’ wil de gemeenteraad inwoners van Roosendaal meer inzicht geven in de lokale politiek. De ‘Gasten van de raad’ krijgen dan in een ongedwongen sfeer informatie over het raadswerk, de manier van vergaderen, hoe besluiten worden genomen en er wordt vooruitgeblikt naar de raadsvergadering van die avond. Het idee ‘Gasten van de raad’ is overigens niet nieuw. Ieder die geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via [email protected].