Roosendaal

Roosendaalse Horecagelegenheid dicht voor 48 uur

Afbeelding: Google StreetView

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Burgemeester Han van Midden heeft de Roosendaalse horecagelegenheid Time Out voor twee dagen gesloten, omdat de coronamaatregelen werden overtreden. Er was al eerder een waarschuwing gegeven, maar de eigenaar trok zich daar weinig van aan en ook het personeel greep niet in.

Vrijdagavond werd er opnieuw gecontroleerd in het café. Daarbij bleek dat de geldende maatregelen niet werden gehanteerd. Bezoekers moeten aan tafel of een bar blijven zitten en dat was niet het geval. Er werd gedanst en niet voldoende afstand gehouden. De eigenaar en de medewerkers stonden dit toe, terwijl een week eerder al een officiële waarschuwing afgegeven was voor het niet naleven van de regels. Op last van Burgemeester Han van Midden moet het café nu 48 uur gesloten blijven.

Verklaring burgemeester

Burgemeester Van Midden heeft een verklaring afgelegd over de gemaakte keuze: “Ik wil voorop stellen dat ik deze beslissing liever niet had genomen. Maar het is van cruciaal belang dat mensen zich aan de basisregels houden bij een bezoek aan een restaurant of café. En een eigenaar moet zorgen dat dit kan en ook gebeurt. Als we met zijn allen de regels respecteren, kan iedereen die dat wil een drankje doen in een van de horecagelegenheden in onze gemeente. Ik snap heel goed dat als het gezellig is, het verleidelijk is de regels niet op te volgen. Maar willen we dit virus onder controle krijgen, moeten we dit juist wel doen. Ik wil iedereen daarom nogmaals oproepen om zich aan de regels te houden. Zeker nu het aantal besmettingen weer toeneemt.”

Basisregels

In het persbericht van de gemeente Roosendaal worden de regels nog eens uitgelegd. Zowel binnen als buiten moeten gasten in de horeca anderhalve meter afstand bewaren, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Ze hebben tijdens hun bezoek een vaste zitplaats en houden de hygiënemaatregelen strikt in acht. Als er sprake is van meer dan honderd gasten, dienen deze een gezondheidscheck te ondergaan en gereserveerd te hebben. Ook dan blijft de anderhalve meter een regel. Daarnaast dienen verkeersstromen goed gescheiden te blijven.