Roosendaal

Roosendaalse huiseigenaren krijgen voor 140 euro aan energiebesparende spullen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Huiseigenaren krijgen deze week de beloofde waardebonnen om energiebesparende spullen mee te kopen. Ze krijgen twee waardebonnen die in totaal 140 euro waard zijn. De gemeente Roosendaal wil haar inwoners helpen milieuvriendelijker te wonen. Ze werkt hiervoor samen met Winst uit je woning.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal deelt deze week de waardebonnen uit die ze beloofd had aan huiseigenaren. In december kwam er een miljoen euro binnen uit een subsidiepotje van het rijk. Het geld wordt gebruikt om huiseigenaren te helpen hun huis energiezuiniger te maken. De gemeente gaat dat op meerdere manieren doen en één van die manieren zijn de waardebonnen.

Bonnetjes bewaren van je aankopen!

Huiseigenaren krijgen twee waardebonnen, die allebei 70 euro waard zijn. Met de ene waardebon kun je energiebesparende spullen kopen bij bouwmarkten en webwinkels. Bijvoorbeeld isolatiemateriaal of radiatorfolie. Met de andere waardebon kun je LEDverlichting kopen. Maar let op: je moet wel je bonnetjes bewaren, want die heb je nodig om je waardebon te verzilveren en het geld terug te laten storten op je rekening. De waardebonnen zijn geldig tot en met maart, maar op = op: zodra de subsidiepot leeg is, grijp je mis.

Geïnteresseerde huiseigenaren kunnen ook op andere manieren steun krijgen van de gemeente Roosendaal. Zo kun je ook meedoen aan een grootschalige advies- en inkoopactie. Dan kun je niet alleen leren op welke manieren je je huis energiezuiniger kunt maken, maar kun je ook profiteren van lagere prijzen door samen met anderen in te kopen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aardgasvrij maken van je huis, het plaatsen van goed geïsoleerde HR-ramen of zonnepannelen en het isoleren van je vloer, dak en spouwmuren.

Alle info op website van Winst uit je woning

Over de advies- en inkoopactie hebben de huiseigenaren eerder deze maand al een brief gekregen. Als je mee wilt doen, moet je je aanmelden vóór januari. Ook daarin werkt de gemeente Roosendaal samen met Winst uit je woning. Meer informatie over de waardebonnen en de advies- en inkoopactie kun je dan ook vinden op www.winstuitjewoning.nl.

Lees ook: Miljoen voor Roosendalers die energiezuiniger huis willen