Roosendaal

Roosendaalse kermis dit jaar weer groter

© Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er staan dit jaar weer meer attracties op de traditionele Roosendaalse najaarskermis. Dat heeft kermismeester Corné Kriesels bekend gemaakt. Van 31 augustus t/m 6 september zullen er 85 attracties opgesteld staan in de binnenstad van Roosendaal.

Door de ontwikkelingen in de nieuw te bouwen wijk Stadsoevers is er dit jaar meer ruimte op de Oostelijke Havendijk. Kriesels heeft er dan ook voor gekozen om die extra ruimte vooral te benutten voor de grote attracties. Zo zullen de Spinning Coaster, Turbo Polyp, Gladiator en Funhouse Heroes XXL een plaats krijgen op de Oostelijke Havendijk. Ook op de Markt, ter hoogte van het oude Raadhuis, kunnen waaghalzen hun hart ophalen bij spectaculaire attracties als Discojumper XXL en Eclipse.

Nostalgisch

Het Tongerloplein zal zoals gebruikelijk weer worden ingericht met nostalgische kermisattracties, zoals de draaimolen, rupsbaan en zwanenzweefmolen. Verder zullen er, verdeeld over het parcours, gokkramen en eettentjes opgesteld staan.

Vuurwerkshow

De kermis wordt geopend op vrijdag 31 augustus om 16.00 uur door wethouder Cees Lok. Verder is er een kermis-mis, gehandicapten- en ouderenmiddag en een kindermiddag. Donderdag 6 september wordt om 10.00 uur de kermis afgesloten met een vuurwerkshow.