Roosendaal

Roosendaalse kinderen kunnen weer sporten met Sjors Sportief

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Roosendaal is woensdag weer begonnen met Sjors Sportief. Met Sjors Sportief worden basisschoolkinderen gestimuleerd meer te bewegen en lid te worden van een sportclub.

Het startsein voor Sjors Sportief mocht deze keer gegeven worden door Vera Bruijns. Zij zit in groep 8 van KPO Basisschool Klaverweide in Roosendaal. Vera mocht het officiële begin van Sjors Sportief aankondigen, omdat ze de tekenwedstrijd heeft gewonnen. Als extra prijs mag Vera’s hele klas ook nog naar de sportspeeltuin Krazy Kangaroo.

Korfbal is favoriet

Vera heeft zichzelf getekend met haar favoriete sport, korfbal, en met een gedachtenwolkje waarin allerlei andere sporten te zien zijn. “Ik doe korfbal, omdat ik het een hele leuke teamsport vind. Omdat je eigenlijk je teamgenoten nodig hebt om zelf te winnen,” vertelt Vera. “En als je dan niet goed met elkaar over gaat spelen, dan kan het best wel ‘s zijn dat het niet goed gaat. Dus ik vind het gewoon leuk dat het een goede teamsport is.”

Alle hoogste klassen mogen meedoen

Vera’s tekening staat op de voorkant van alle Sjors Sportief programmaboekjes. Deze boekjes zijn uitgedeeld aan de hoogste klas van alle basisscholen in de gemeente Roosendaal. In het Sjors Sportief-boekje staan alle kennismakingsactiviteiten van sportclubs. Kinderen kunnen allerlei sporten uitproberen, meestal gratis.

Ruim 50 sporten om uit te kiezen

Er zijn meer dan 50 activiteiten om uit te kiezen, van badminton tot dansen, van lasergamen tot tafeltennis en van paardrijden tot tennis. Kinderen mogen zich inschrijven voor zoveel activiteiten als ze zelf willen. Vera is ook van plan een paar sporten uit te gaan proberen. Maar ze gaat niet stoppen met korfbal. “Nee,” lacht ze. “Nooit!”

2000 kinderen doen mee

De gemeente hoopt dat Sjors Sportief het makkelijker maakt voor kinderen om een sport te kiezen die ze leuk vinden, zonder dat dat meteen veel tijd en geld kost. En dat het sportclubs helpt om makkelijker nieuwe leden te vinden. Vorig jaar deden 2000 kinderen mee aan de kennismakingsactiviteiten.