Roosendaal

Roosendaalse laat stelletjes hun liefdeslevens ontdekken met The Alchemy of Love

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De Roosendaalse onderneemster Evelien van den Berg levert unieke belevenissen op bestelling: romantische entourages waarin stelletjes hun liefdesleven kunnen ‘opladen’. De thema’s zijn gebaseerd op de tradities van de alchemie, waarbij lood tot goud wordt gemaakt. In overdrachtelijke zin, weliswaar, ondergaan de geliefden de magische transformatie van The Alchemy of Love.

Van den Berg is van origine opgeleid tot theatermaker. Drie jaar geleden kwam ze op het idee om haar theaterervaring in te zetten voor een nieuw concept. Het decor: een hotel in het Zuid-Hollandse Gorinchem. Daar kunnen stelletjes boeken voor de Alchemy of Love. Hier worden sprookjes waar en maakt de loodzware last van alledag plaats voor de kostbare goudglans van romantiek en liefde.

Love-box

Stelletjes die boeken kunnen kiezen voor een Alchemy of Love-box, met ingrediënten voor een romantisch avondje thuis, of voor een complete 24 uurs-experience in het hotel. Dat staat garant voor een spannend weekeindje weg met een game room en een audiotour. Daarin is een verhaallijn verweven. “Storytelling”, zoals Van den Berg het zelf noemt. Een geheimzinnig verhaal vol spanning en mysterie.

Geheime code

Het geheim begint al vanaf het moment van boeking, zo legt de onderneemster uit, als de klanten een mysterieus kistje toegezonden krijgen. “En op de ochtend dat ze de code krijgen om het slot te openen, begint de reis.” En inderdaad, bij het openen van het deksel komt de magische inhoud aan het licht met betoverende symbolen en spreuken. “Je reis begint!” – zo spreekt een zwoele stem vanuit een luidsprekertje aan de binnenkant van de kist.

Zeven stadia

Al met al krijgen de geliefden een reis langs de zeven stadia van de liefdesalchemie. In de twintig uur dat de mensen in het Gorinchemse hotel verblijven, worden ze begeleid door een geheim genootschap. “Op de meest onverwachte momenten komen er instructies en opdrachten die de geliefden moeten uitvoeren.” Omdat ze niet weten wat er hen allemaal te wachten staat, ontstaat er een speciaal spanningsveld. En dat maakt deze belevenis uniek”, aldus Van den Berg.