Roosendaal

Roosendaalse leerlingen bewust maken van doorleren op dag van de Leerplicht

Redactie Redactie

De dertiende nationale Dag van de Leerplicht vindt op donderdag 16 maart plaats. In Roosendaal zal wethouder Hans Verbraak deze dag een gastles verzorgen op het Kellebeek College. De dag van de Leerplicht wil leerlingen, scholen en ouders bewust maken van het nut van doorleren tot zij een diploma of startkwalificatie hebben behaald.

Het recht op onderwijs is in Nederland goed geregeld, maar toch zijn er nog steeds jongeren zonder diploma of startkwalificatie van school gegaan. Deze jongeren zien op dat moment vaak niet de gevolgen hiervan. Het gaat vaak mis met de overgang van het VMBO naar het MBO en op het MBO zelf. Wethouder Verbraak bezoekt het Kellebeek College met een heldere missie: jongeren bewust maken van hoe belangrijk het is om door te zetten, door te leren. Verkeerde keuzes nu, kunnen grote gevolgen hebben voor de toekomst.

 

Ook wordt er stilgestaan bij de geschiedenis van de leerplicht. Een verhaal vol wetenswaardigheden, waard om (door) te vertellen. Zo werd de eerste leerplichtwet in 1900 met 50 tegen 49 stemmen aangenomen. Dit kwam omdat een van de tegenstanders van zijn paard viel en daardoor niet op tijd in de Tweede Kamer was om te stemmen.