Roosendaal

Roosendaalse Lijst: Beleef het (niet) rondom de Tolbergvijver

De Tolbergvijver © Google Streetview

Redactie Redactie

Vitale wijken en dorpen en ‘beleving in Roosendaal’ zijn terugkerende kreten waar de Roosendaalse Lijst zich prima in kan vinden. Het is echter wel van belang om deze kreten kracht bij te zetten.

Een plek waar dat volgens de Roosendaalse Lijst beter zou kunnen en waar tot op heden weinig tot niets te beleven valt, is de Tolbergvijver. Of het nu gaat om wandelen met de hond, vissen of in de zomer zwemmen of met je vrienden in een bootje dobberen; er is al veel beweging in en rondom de vijver. Er zijn alleen geen faciliteiten om er echt te kunnen genieten.

Kleine aanpassingen

De fractie van de Roosendaalse Lijst is van mening dat er met kleine aanpassingen al grote stappen gezet kunnen worden. “Denk hierbij aan een vlot en faciliteiten rondom de vijver, evenals de mogelijkheid om gemakkelijk in en uit het water te gaan. Dit zonder afbreuk te doen aan de natuur in en rondom de vijver of overlast te veroorzaken voor de bewoners die aan de vijver wonen.”

De Roosendaalse Lijst wil daarom weten van het college of het bereid is om de mogelijkheden te onderzoeken om de Tolbergvijver aantrekkelijker te maken. Het college heeft nog niet gereageerd op de vraag van de Roosendaalse Lijst.