Roosendaal

Roosendaalse lijst bespreekt het nieuwe normaal met scholieren

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Welke ideeën hebben Roosendaalse jongeren over het ‘nieuwe normaal’? Dat vroegen de fractieleden van de Roosendaalse Lijst zich af naar aanleiding van de uitdaging van premier Mark Rutte om met acties en ideeën te komen voor de nieuwe anderhalvemetersamenleving. De raadsleden gingen het gesprek aan met leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum.

Daar sprak raadslid René van Broekhoven met een aantal leerlingen, waaronder Sarah Roks, Julia Breaux en Mark Edelbloed. Ook burgerraadslid Sjef van der Touw en schooldirecteur Vivian van der Wielen namen deel aan de interactieve bijeenkomst. Ook raadsleden van andere partijen schoven aan.

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, en daarom vinden we dat er goed naar deze doelgroep geluisterd moet worden”, aldus de initiatiefnemers. De partij bezoekt de komende tijd niet alleen tieners op het middelbaar onderwijs, maar ook jongere kinderen op basisscholen. Zodra de input is opgehaald, wordt bekeken welke acties hier mogelijk uit voort kunnen vloeien.

Lees ook: Roosendaalse Lijst gaat jeugd bevragen over nieuwe normaal