Roosendaal

Roosendaalse Lijst bezorgd over verkeersveiligheid Wouwbaan

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Roosendaalse Lijst heeft het College van B&W in Roosendaal vragen gesteld over de verkeersveiligheid op de Wouwbaan. Volgens de politieke partij is de afscheiding tussen de rijbaan en het fietsgedeelte stuk gereden of helemaal verdwenen en ook de belijning op de verkeersdrempels is nog amper zichtbaar.

De Wouwbaan, de drukke verbindingsweg tussen Roosendaal en Wouw, wordt veel gebruikt door de honderden scholieren welke vanuit Wouw, Heerle, Moerstraten en Wouwse-Plantage met de fiets naar school gaan in Roosendaal. Ook voor woon-werkverkeer is het een geliefde fietsroute.

In 2010 is de weg volledig gerenoveerd. Een nieuw wegdek, nieuwe verlichting, verkeersdrempels en een duidelijke afscheiding tussen rijbaan en het fietsgedeelte.

Echter blijkt, zes jaar later, dat de toen toegepaste materialen niet tijdsbestendig zijn. De zogenaamde “varkensruggen”, die de afscheiding vormen tussen de rijbaan en het fietsersgedeelte, zijn veelal stukgereden of losgekomen en inmiddels verdwenen. Het gevolg is een onveilige situatie, die volgens de Roosendaalse Lijst voor valpartijen en ongelukken kan zorgen. Ook de belijning op de verkeersdrempels op de Wouwbaan zijn vervaagd en amper zichtbaar. Vooral bij donker weer en in de avond kan dit automobilisten verrassen.

De fractie van de Roosendaalse Lijst heeft nu vragen gesteld aan het College van B&W. De partij zou graag zien dat de afscheiding tussen de rijbaan en het fietsgedeelte hersteld wordt door de verdwenen “varkensruggen” terug te plaatsen of een afscheiding duidelijk te maken door belijning. Ook de verkeersheuvels op het wegdek moeten weer voorzien worden van heldere belijning.

Foto: Afscheiding voor fietsersgedeelte veelal stukgereden